Támogatóink

Balatonőszöd szabadstrand v. A vissza nem térítendő támogatás összege: 29,9 millió forint.

A jelen pályázatban foglalt Balatonőszödi szabad strand ötödik alkalommal vesz részt a Kisfaludy  Strandfejlesztési Konstrukcióban, jelen pályázat keretén belül a korábban megkezdett fejlesztéseket folytatnánk. A strand kapcsán felkért kerttervező mérnök segítségével középtávú fejlesztési koncepciót dolgozott ki az Önkormányzat, amelynek célja, hogy fejlesztéseink egymásra épülve – egymást erősítve készüljenek el lehetőségekhez képest.

 

A középtávú koncepció második lépéseként a strand keresztírányú térkősétány kialakítását kívánjuk elvégezni, figyelemmel az akadálymentes fejlesztésekre. A strandunk utcabútor ellátottsága a strand méretével nincs arányba, a korábbi fejlesztések és beszerzések ellenére is indokolt további padok, és szelektív szemeteskukák beszerzése. Természeti értékeket bemutató tábla kerül kihelyezésre. A korábbi fejlesztések átalakításával segítenénk az akadálymentes közlekedést a strand területén taktilis elemek kiépítésével, Braille táblák elhelyezésével, akadálymentes zuhanyzási lehetőségek kialakításával javítanánk a szolgáltatások hozzáférhetőségét. A strandot infokommunikációs akadálymentesítés keretén belül akadálymentes honlapot hoznánk létre. A strand marketingének javítása érdekében szórólapot gyártanánk és több nyelvű honlapot hoznánk létre. Bejárható Magyarországhoz való kapcsolódás lehetőségének elősegítése érdekében kerékpáros és vízíjármódhoz kapcsolódó fejlesztéseket valósítunk meg

 

Ezekhez a fejlesztésekhez részben jogszabályi és Felhívásbeli kötelezettségek miatt közbeszerzési, műszaki ellenőri és rehabilitációs szakértőt vennénk igénybe.

 

Projekt kezdete: 2022.03.10

Projekt várható befejezése: 2022.05.30

Támogatás intenzitása: 100 %

Elnyert támogatás összege: 29.899.648,- Ft